Aardbeien

Het aardbeien seizoen is weer begonnen...Tijdens het seizoen van half april tot nov. kunt u altijd verse aardbeien krijgen in onze winkel.

Aardbeien

Gezondheid
Aardbeien zijn caloriearm en rijk aan vitamine C.

Versseizoen
Aardbeien zijn bijna het hele jaar door verkrijgbaar. De grootste aanvoer van verse Nederlandse aardbeien is van april tot november.

Bewaren
Bewaar verse aardbeien uitgespreid, zodat ze niet kneuzen. Op een koele plaats kunnen ze makkelijk 1-2 dagen bewaard worden.In de koelkast blijven ze 3-4 dagen goed.Aardbeien zijn prima in te vriezen. Gebruik hiervoor echter alleen volledige rijpe aardbeien. U kunt aardbeien zonder suiker, met suiker of met een suikeroplossing invriezen.

Basisbereiding
Was aardbeien voorzichtig. Nooit onder een stromende kraan. Dat geeft namelijk kneuzingen en gaat ten koste van de geur en smaak. Het beste kunt u aardbeien op een vergiet leggen en deze in een bak met water op en neer bewegen. Hoe kouder het water, des te steviger blijft de aardbei. Droog ze voorzichtig met een doek. Verwijder pas na het wassen de kroontjes, omdat de aardbei anders teveel vocht opneemt.

Ingevroren zacht fruit wordt altijd enigzins zacht als het ontdooid is. Gebruik het fruit dan ook niet voor garnering, maar voor moes, compote e.d. Ontdooi de vruchten buiten de verpakking om te voorkomen dat het fruit de smaak van de verpakking aanneemt. Spreid het fruit uit op een bord en laat het zo snel mogelijk ontdooien.